06 червня 2020 року постановою №36 головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка затверджено Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів в закладах, що надають послуги з розміщення на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби. Зокрема:
У закладах повинна бути визначена відповідальна особа, яка проводить температурний скринінг безконтактним методом усім працівникам перед початком робочої зміни.
Працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2 °С або ознаки респіраторних захворювань не допускаються до виконання обов’язків.
На вході до закладу або окремих його приміщень, необхідно:
організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;
при появі симптомів респіраторного захворювання та або підвищення температури у особи, що проживає в закладі, така особа підлягає ізоляції до отримання консультації медичного працівника;
за умови багатомісного розміщення, ізоляції підлягають усі особи, що спільно проживали з нею;
допуск відвідувачів та перебування в приміщенні у місцях спільного користування (поза номером) дозволяється лише у респіраторі або захисній масці (у тому числі саморобній), так, щоб були покриті ніс та рот;
для уникнення черг при реєстрації поселення рекомендовано передбачити можливість попередньої онлайн-реєстрації відвідувачів;
на рецепції закладу встановлюється захисний екран між персоналом та відвідувачами. У разі неможливості встановлення захисного екрану, персонал повинен бути одягнений в захисний щиток або окуляри;
з метою максимального обмеження контактів відпочиваючих рекомендується, за можливості, організовувати харчування в номерах або ресторанах, обідніх залах тощо за системою замовлень;
при наявності в закладі пляжної зони необхідно провести розміщення пляжного обладнання (шезлонгів, роздягальнь, ногомийок тощо) з дотриманням принципу соціального дистанціювання.
Працівники закладу зобов’язані:
постійно мити руки з милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше одного разу за 3 години;
утримуватися від контакту з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань;
самоізолюватися у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.
Адміністрація закладу повинна забезпечити:
наявність щонайменше п'ятиденного запасу засобів індивідуального захисту та їх використання працівниками (респіратори або медичні маски, в тому числі саморобні, захисні рукавички);
постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах номерів та санвузлах загального користування. Використання багаторазових рушників заборонено (окрім персональних в номерах);
вологе прибирання місць найбільшого скупчення відвідувачів;
дезінфекцію поверхонь з якими контактують відвідувачі, у всіх громадських та службових зонах (стійка реєстрації, столи, стільці, ручки дверей, кнопки ліфтів, роздягальні, сходи тощо) кожні 3-4 години, повторювати процедуру у будь-який час при забрудненні:
розміщення додаткових контейнерів/урн для засобів індивідуального захисту, паперових серветок в місцях загального користування (холах, коридорах тощо);
обмеження масових зборів працівників в закритих приміщеннях.
За інформацією управління молоді та спорту облдержадміністрації.
Детальніше: https://cutt.ly/syM0Zdx