Станом на 4 серпня, Миколаївська область відповідає критеріям епідемічної ситуації із захворювання на COVID-19:
показник захворюваності на COVID-19 за попередні 7 днів на 100 тис. населення – 7,94 (при допустимому не більше 8 на 100 тис. населення);
завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19 – 7,6% (при допустимому не більш як 50%);
середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та імуноферментного аналізу (ІФА) впродовж останніх семи днів на 100 тисяч населення – 45,3 (при допустимому не менше ніж 24 на 100 тис. населення);
коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 - 9,1 % (при допустимому не більш як 11%).
Однак слід зазначити, що показник захворюваності на COVID-19 по області за попередні 7 днів на 100 тис. населення майже досяг допустимого мінімум. Це може призвести до переходу як області у цілому, так й окремих її адміністративно-територіальних одиниць до жовтої зони епідемічної небезпеки.
Для зупинення розповсюдження коронавірусної інфекції та уникнення переходу Миколаївської області до жовтої зони, закликаємо жителів міста та області дотримуватись карантинних обмежень, маскового режиму в громадських місцях, користуватись антисептиком та дотримуватись соціальної дистанції.
Нагадаємо, що Центральна комісія з ТЕБ та НС поділила регіони України за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19 на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони.
Визначення регіону або міста до будь-якої із зон відбувається на основі 4 показників:
середньої кількості тестувань протягом останніх семи днів (не менш 24 на 100 тисяч населення);
коефіцієнту зайнятості ліжок (не більше 50% ліжко-місць);
коефіцієнту виявлення випадків (не більше 11%) та показника зростання кількості випадків (не більше ніж 10%).
Якщо впродовж 5 днів у регіоні спостерігатиметься перевищення одного із визначених показників, Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій приймається рішення щодо зміни рівня його епідеміологічної небезпеки.